Panel PC toepassingen in de industrie

Een Panel PC is een combinatie van een display en een computer in één behuizing. Deze robuuste panel computer is speciaal ontworpen voor industriële toepassingen. Voorbeelden van toepassingen zijn als POS terminal of als een industrieel bedieningsscherm. Er zijn modellen verkrijgbaar voor inbouw en wandmontage. Er is een ruime keuze mogelijk voor een gewenst besturingssysteem, IP65 bescherming en een scherm met hoge helderheid. Voorbeelden van mogelijk maatwerk zijn een opgedrukt logo of een gewenste kleur voor de rand van de behuizing. Ook is er extra functionaliteit en connectiviteit mogelijk. Dit in de vorm van bedieningsknoppen,  geïntegreerde speakers, microfoon en diverse I/O interface. rontronic industrial heeft veel ervaring met industriële computers, zoals panel PC’s. Neem daarom contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.Neem daarom contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

De levenscyclus van een standaard processor of moederbord bedraagt gemiddeld 18-24 maanden. Dit is kort, zeker als je weet dat de ontwikkeling en het certificeringstraject van een industriële  computer al twee jaar in beslag neemt  Gebruik je standaard componenten dan betekent dit dus dat de hardware al ‘end of life’ is op het moment dat de machine op de markt komt. Goede fabrikanten maken daarom altijd gebruik van componenten met een gegarandeerde lange levenscyclus. Zo maken onze geselecteerde fabrikanten 0.a. gebruik van chipsets en processoren uit de Intel Embedded Design roadmap. Dit zijn componenten waarvan de beschikbaarheid en ondersteuning gegarandeerd is over een periode van tenminste 5-7 jaar. Bovendien zijn deze componenten van hoge kwaliteit en ontworpen met het oog op langdurig gebruik.

Een goede industriële PC beschikt over geïsoleerde communicatiepoorten. Denk hierbij aan de seriële poort (COM), USB en de netwerkaansluiting. Geïsoleerde poorten voorkomen dat een eventuele piekspanning kan overslaan van de PC naar de aangesloten randapparatuur. Bij geïsoleerde poorten vindt een scheiding plaats van elektrische circuits (galvanische scheiding).

Computers zenden hoogfrequente signalen (onbedoeld) uit. Als de mate van deze ongewenste radiatie te hoog is kan dit zorgen voor storingen met andere elektronische apparatuur, wat in een kritieke omgeving vervelende gevolgen kan hebben. In de CE/FCC klasse B specificatie zijn deze normen vastgelegd waarbinnen apparaten moet opereren. Controleer dus of een medische PC aan deze norm voldoet.

Het belangrijkste aspect van de behuizing is een platte vormgeving. Een plat ontwerp zonder randen, kieren of knoppen aan de voorzijde maakt dat de machine goed en eenvoudig is schoon te maken.

De Touch Panel computers  zijn compact en robuust en zorgen voor een naadloze interactie tussen mens en machine. De Panel PC’s zijn leverbaar met schermen in diverse afmetingen. Een Panel PC is uitgerust met laagvermogen processor en heeft een uniek passief gekoeld (zonder fan) ontwerp. Door de stabiele systeemarchitectuur, is deze compacte computer een ideale oplossing voor elke industriële omgeving. Bovendien worden de behuizingen gemaakt van een lichtgewicht aluminium-magnesium legering met een hoge bestendigheid  tegen corrosie en een uitstekende warmteafvoer.

Panel PC