Industriële Edge Gateway

IoT Gateways zijn er om een verbinding mogelijk te maken tussen apparaten, gebruikers en de Cloud. Door de solide bouwvorm is de industriële Edge Gateway bestand tegen stof, trillingen en extreme temperaturen. Industriële Edge Gateways zijn een cruciaal onderdeel van het Internet of Things en worden gebruikt om gegevensbeheer en controle op afstand mogelijk te maken.

Een Edge Gateway kan gegevens verwerken voordat deze naar het netwerk worden doorgestuurd. Gedurende een productieproces kan de Gateway de ruwe data doorsturen naar een gewenste locatie.  Het is ook mogelijk zijn om de verwerkte data van de productie  door te sturen om zo te bepalen hoeveel er per tijdseenheid wordt geproduceerd.

De term Edge  is een veelgebruikt synoniem voor gateway systemen. Omdat gateways zich aan de rand (edge) van een netwerk bevinden en de gegevensstroom van netwerken onder controle hebben.  Deze term wordt gebruikt om alles te beschrijven van de fysieke beveiligingshardware tot de routers en switches.


An Edge Gateway serves as a network entry point for devices typically talking to cloud services.  They also often provide network translation between networks that use different protocols.
During the implementation of Industry 4.0 and the digitalization of manufacturing processes, the amount of data generated on machines and systems is becoming more and more extensive. Since not all data can be sent to the Cloud in real time, the pre-processing of data at the edge of the network is becoming increasingly important. 

Interesse in een product?