Azure Cloud

Edge Computing is een  technologie voor het ontwikkelen en implementeren van IoT-oplossingen. Het biedt de mogelijkheid om een snelle gegevensverwerking  direct op de juiste locatie te laten plaats vinden. Dit resulteert tot minder vertraging en meer betrouwbaarheid in het geval wanneer er geen internetverbinding beschikbaar is. Bedrijven kunnen clouddiensten in een IoT concept integreren en gebruik maken van de centraal ter beschikking gestelde middelen (bijvoorbeeld data-opslag of Big Data-analyse). Dit leidt tot voordelen zoals meer zakelijke flexibiliteit en kostenbesparing. Een Cloud-infrastructuur biedt ook toegang tot aanvullende technologieën en stimuleert de innovatie.

Azure IoT Hub

In moderne IoT-scenario’s is het juiste communicatieprotocol essentieel. Gebruikers hebben betrouwbaarheid, weinig vertraging en enkele aanvullende beveiligingsfuncties nodig, afhankelijk van de specifieke toepassing en het gebruik. Met een  Edge Gateway hebben gebruikers de flexibiliteit om het juiste protocol te kiezen voor een bi-directionele datacommunicatie.

De Azure Cloud biedt de mogelijkheid om met Digital Twins te werken. Creëer, test en ontwikkel Digital Twins van systemen of machines in een virtuele omgeving. Een dienst waarmee organisaties oplossingen kunnen creëren op basis van digitale modellen. Door de Cloud-integratie kunnen bedrijven analyses verbeteren, belangrijke inzichten verzamelen en schaalbare creaties tot leven brengen.

Deze directe Azure methode  is ook rechtstreeks op onze Edge Gateway te realiseren. Voor interactieve scenario’s waarbij het apparaat alleen werkt als het online is en opdrachten uit de Cloud ontvangt.

Azure Device Provisioning Service (DPS) met TPM

IoT Hub Device Provisioning Service is een Helper-service voor IoT Hub die gebruikt wordt om Zero-Touch-apparaten te configureren voor een opgegeven IoT-hub. De Edge Gateway biedt gebruikers een oplossing voor veilige en schaalbare toegang tot de data van een groot aantal apparaten. De provisioning kan worden gerealiseerd met behulp van certificaten of via een Trusted Platform Modul (TPM). Onze oplossing is uitgerust met deze functie en stelt gebruikers in staat om een Edge Gateway vooraf te definiëren met specifieke instellingen, zelfs voordat deze worden geïnstalleerd.

Azure IoT Edge Runtime Support

Een Edge Gateway biedt ondersteuning voor lokale container-runtime en Azure Edge Runtime (volledig geïntegreerd) is direct beschikbaar.  Op deze manier kunnen gebruikers app-implementaties rechtstreeks vanuit de cloud uitvoeren.

azure cloud

Lokale container-runtime en ondersteuning voor Docker Compose bestand

Met een Edge Gateway is het mogelijk om lokaal containerbeheer te doen met behulp van docker en docker-compose. Dit alles met een volledig geïntegreerde docker-cli. Hierdoor is het ook mogelijk om een eigen docker-repository toe te voegen voor de implementatie van applicaties. Bovendien kunnen complexe container-opstellingen worden aangepast met behulp van docker-compose.

Beveiligde VPN-infrastructuur

De Edge Gateway kan worden geïntegreerd met een Remote Access Portal. Hierdoor is een Edge applicatie op elk moment uit te breiden door middel van onderhoud op afstand zonder nieuwe hardware te installeren. De volledig geautomatiseerde VPN-infrastructuur kan ook worden ingezet als Container-appliance.

Meer informatie ?