Een industriële computer als betrouwbaar communicatiemiddel.

De term industrie computer is van toepassing op de hardware, deze is ontworpen om betrouwbaar en krachtig te zijn. De robuuste computer biedt veel voordelen voor het gebruik bij zware industriële toepassingen. Omstandigheden met temperatuur variaties, vocht, stof, trillingen en schokken zijn namelijk niet van invloed op de levensduur . Veel modellen zijn verkrijgbaar met de MIL STD 810 standaard, dit is de hoogste standaard voor het testen van mobiele computers.

Standaard of robuust?

Een industriële computer heeft een volledig afgesloten toetsenbord, een scherm met een hoge helderheid  en componenten die bestand zijn extreme variaties. Door de hogere helderheid is het gebruik ook mogelijk bij fel zonlicht. Robuuste computers kunnen een val van een hoogte van ongeveer 1 meter verdragen.

Hoe herken je een industriële computer?

Een ruggedized computer is  in zijn geheel uit robuuste materialen samengesteld. De toegepaste componenten tellen een minimum aantal bewegende onderdelen en deze zijn bestand tegen schokken en trillingen.

Coatings garanderen dat het toestel bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Extreme temperaturen worden getrotseerd  door het gebruik van een interne verwarming.

Het scherm is bestand tegen krassen en is goed af te lezen onder alle lichtomstandigheden.

Draadloze connectiviteit is belangrijk om overal toegang te krijgen tot en het doorgeven van informatie en communicatie.

Volledig robuuste industrie computer

Fully Rugged computers zijn ontwikkeld om in elke situatie te werken. Deze industriële laptop is waterdicht en afgedicht om bescherming te bieden tegen schokken, trillingen en temperatuur variaties. Stof, vocht, zout en extreme temperaturen kunnen de interne componenten of de functie van het scherm niet beïnvloeden. Deze laptops zijn getest volgens alle richtlijnen van de Military Specification Testing.

Semi robuuste industrie computer

Semi Rugged computers zijn degelijk en zwaar uitgevoerd, echter zijn deze zijn niet gebouwd volgens de specificaties van een volledig robuuste laptop. De behuizing is opgewaardeerd om bestand te zijn tegen vallen, het toetsenbord is meestal waterbestendig en de interne componenten zijn bestand tegen gemiddelde temperatuur variaties. In tegenstelling tot de volledig industriële laptop, is de prestatie dus minder onder extreme omstandigheden.

Ruggedized computers worden steeds populairder, zowel mobiel als op een vaste locatie. De combinatie van duurzaamheid en een lange levensduur wordt voor veel toepassingen steeds belangrijker. De mobiele werknemers van de toekomst gaan hogere eisen stellen, dit maakt het onvermijdelijk dat de levensduur van een computer omhoog moet. De nieuwe norm wordt de robuuste versie, immers steeds vaker draait het leven om connectiviteit, toegankelijkheid en de beschikbaarheid van informatie.

Interesse in een product?