Wat is een industriële computer?

Industriële computer

De term industriële computer heeft toepassing op hardware die is ontworpen om betrouwbaar en krachtig te zijn. De ‘industriële kwaliteit’ wordt dan gebruikt om iets te beschrijven dat betrouwbaarder of sterker is in vergelijk met standaard producten. Een industriële computer biedt interessante voordelen voor zware industriële toepassingen. Deze is namelijk bestand tegen temperatuur variaties, vocht, stof, trillingen, en schokken. Ook zijn de meeste modellen verkrijgbaar met de MIL STD 810 standaard, dit is de hoogste standaard voor het testen van mobiele computers.

Standaard of robuust?

De belangrijkste verschillen tussen een laptop voor standaard toepassingen en een robuuste uitvoering hebben betrekking op de hogere gebruiksnormen en materialen. Het gaat om verstevigde behuizing, een volledig afgesloten toetsenbord, schermen met een hoge helderheid  en componenten die bestand zijn extreme variaties. Andere belangrijke kenmerken zijn de mogelijkheid om het scherm te lezen in fel zonlicht, de draagbaarheid en flexibiliteit met behoud van hoge prestaties en veiligheid.

Hoe herken je een industriële computer?

Een ruggedized computer is  in zijn geheel uit robuust materiaal samengesteld. De toegepaste componenten tellen een minimum aantal bewegende onderdelen en zijn bestand tegen schokken en trillingen.

Coatings garanderen dat het toestel bestand is tegen extreme weersomstandigheden. De bestandheid om extreme temperaturen te verdragen, mede door het gebruik van een interne verwarming.

Robuuste computers moeten een val op oppervlakken van een hoogte van ongeveer 1 meter kunnen verdragen. Verder zijn deze schokbestendig  en kunnen deze tegen trillingen.

Scherm en beeldkwaliteit zijn bestand tegen krassen en zijn goed te gebruiken onder alle lichtomstandigheden.

Draadloze connectiviteit is belangrijk om overal toegang te krijgen tot en het doorgeven van informatie en communicatie.

Fully Rugged

Volledig robuuste computers zijn ontwikkeld om in elke situatie te werken. Deze industriële laptop is waterdicht en afgedicht om bescherming te bieden tegen schokken, trillingen en temperatuur variaties. Stof, vocht, zout en extreme temperaturen kunnen de interne componenten of de functie van het scherm niet beïnvloeden. Deze laptops zijn getest volgens alle richtlijnen van de Military Specification Testing.

Semi Rugged

Semi robuuste computers zijn degelijk en zwaar uitgevoerd, echter zijn ze niet gebouwd volgens de specificaties van een volledig robuuste laptop. De behuizing is opgewaardeerd om bestand te zijn tegen vallen, het toetsenbord is meestal waterbestendig en de interne componenten zijn bestand tegen gemiddelde temperatuur variaties. In tegenstelling tot de volledig industriële laptop, is de prestatie dus minder onder extreme omstandigheden.

Ruggedized computers worden steeds populairder, zowel mobiel als op een vaste locatie. De combinatie van duurzaamheid en een lange levensduur wordt steeds belangrijker. De mobiele werknemers van de toekomst gaan hogere eisen stellen, dit maakt het onvermijdelijk dat de levensduur van een computer omhoog moet. De nieuwe norm wordt de robuuste versie, immers steeds vaker draait het leven om connectiviteit, toegankelijkheid en de beschikbaarheid van informatie.

Industriële computer

Advies op maat

Waar moet een industriële laptop aan voldoen voor uw toepassing? Laat het ons weten en wij geven u het beste advies bij uw industriële laptop keuze. Neem contact met ons op via +31(0)6 24519198. Weet u al precies welke industriële laptop u graag zou willen hebben? U kunt via onze website meteen een offerte aanvragen.

Bekijk hier ons assortiment industriële computers.