Wat zijn de eigenschappen van een industriële computer?

Industriële computer eigenschappen 

Een industriële computer biedt interessante voordelen voor zware industriële toepassingen. Deze is namelijk bestand tegen temperatuur variaties, vocht, stof, trillingen, en schokken. Ook zijn de meeste modellen verkrijgbaar met de MIL STD 810 standaard, dit is de hoogste standaard voor het testen van mobiele computers.

Standaard of robuust?

De belangrijkste verschillen tussen een laptop voor standaard toepassingen en een robuuste uitvoering hebben betrekking op de hogere gebruiksnormen en toegepaste materialen. Het gaat om verstevigde behuizing, een volledig afgesloten toetsenbord, schermen met een hoge helderheid  en componenten die bestand zijn extreme variaties. Andere belangrijke kenmerken zijn de mogelijkheid om het scherm te lezen in fel zonlicht, de draagbaarheid en flexibiliteit met behoud van hoge prestaties en veiligheid.

Hoe herken je een robuuste computer?

Een ruggedized computer is  in zijn geheel uit robuust materiaal samengesteld. De toegepaste componenten tellen een minimum aantal bewegende onderdelen en zijn bestand tegen schokken en trillingen.

Coatings garanderen dat het toestel bestand is tegen extreme weersomstandigheden. De bestandheid om extreme temperaturen te verdragen, mede door het gebruik van een interne verwarming.

Robuuste computers moeten een val op harde oppervlakken van een hoogte van ongeveer 1 meter kunnen verdragen. Verder zijn deze schokbestendig  en kunnen deze tegen trillingen.

Scherm en beeldkwaliteit zijn bestand tegen krassen en zijn goed te gebruiken onder alle lichtomstandigheden.

Draadloze connectiviteit is belangrijk om overal toegang te krijgen tot en het doorgeven van informatie en communicatie.

Ruggedized computers worden steeds populairder, zowel mobiel als op een vaste locatie. De combinatie van duurzaamheid en een lange levensduur wordt steeds belangrijker. De mobiele werknemers van de toekomst gaan hogere eisen stellen, dit maakt het onvermijdelijk dat de levensduur van een computer omhoog moet. De nieuwe norm wordt de robuuste versie, immers steeds vaker draait het leven om connectiviteit, toegankelijkheid en de beschikbaarheid van informatie.

industrial mini-pc

Advies op maat

Waar moet een industriële laptop aan voldoen voor uw toepassing? Laat het ons weten en wij geven u het beste advies bij uw industriële laptop keuze. Neem contact met ons op via +31(0)6 24519198. Weet u al precies welke industriële laptop u graag zou willen hebben? U kunt via onze website meteen een offerte aanvragen.

Bekijk hier ons assortiment industriële computers.